News - Reco Music

News - Reco Music

About the blog

The blog updates you on the latest news on artists, gigs, music releases and other events at Reco Music

New song out!

AnnikaPosted by Reco Music Tue, March 27, 2012 20:52:34
The new song "Into the harsh light" with Annika is now available on your choice of download site - a few direct links below. Drums by Tobias Martinson, photo by Bengtster Design. Music, lyrics and the remaining stuff by Annika.

Spotify Itunes

As always all Reco Music songs can be found in the spotifyplaylist here

  • Comments(0)//news.recomusic.se/#post13

Reco gillar Frost

Reco MusicPosted by Reco Music Wed, December 14, 2011 13:23:30

Vi på Reco gillar Frosts datorer i studion!  • Comments(0)//news.recomusic.se/#post12

Artikel på Lyckliga Hundar

R'street UnionPosted by Reco Music Thu, December 08, 2011 10:25:14

Läs om R'street Union på bloggen Lyckliga Hundar!  • Comments(0)//news.recomusic.se/#post11

Pressrelease R'street Union - We need a dream

R'street UnionPosted by Reco Music Wed, December 07, 2011 12:31:32

Lyssna på Spotify, Itunes, Facebook

R'street Union består av Jonas Langedal, Annika Isaksson och favoritinstrumenten; Gitarr, Cajon, Bas, Rhodes och Munspel. Under hösten 2011 släpps de tre första låtarna på Reco Music, och först ut är singeln "We need a dream" som släpps i december.

Jonas och Annika började jamma ihop på en fest, hittade ett sound som var värt att utforska, och formade snart bandet R'street Union.

"Vi vill skapa tidlös, men ändå mordern och spännande musik, med en stor portion sväng och driv. Det visade sig redan vid första jammet att vi hade samma musikaliska preferenser. Vi influeras och inspireras av band som har något levande och dynamiskt i soundet, Smashing Pumpkins, Me and My Army, Pearl Jam, David Bowie, Amie Mann, Feist för att nämna några. Vi har hittat vårt sound och vi vill hålla våra inspelningar opretentiösta och levande och fånga den ögonblickskänsla som uppstår precis när låten har kommit till. Vi är nogranna med våra arr, för att energin ska hålla hela låten igenom"

  • Comments(0)//news.recomusic.se/#post10

Playlist Spotify

Reco MusicPosted by Reco Music Mon, December 05, 2011 14:13:28
Reco Musics låtar finns nu samlade i en Spotify playlist för den som vill vara uppdaterad på det senaste från oss!

Reco Music Spotify Playlist

  • Comments(0)//news.recomusic.se/#post9

Tre låtar med R'street Union

R'street UnionPosted by Reco Music Mon, November 21, 2011 17:59:05
Den 7 December släpps de tre första låtarna med R'street Union på Spotify, Itunes mm. Men redan nu kan man lyssna på YouTube, Facebook mm!

  • Comments(0)//news.recomusic.se/#post8

Officiell release av singeln Like Dust idag!

Empire ProtegéesPosted by Reco Music Tue, November 15, 2011 09:29:30
Idag släpps singeln Like dust på alla tänkbara nätbutiker och musiksiter - vår första låt ute i stora vida världen! Det är säkert inte så många som hittar dit...men ni kan få en ledtråd :) iTunes och Spotify.

Tobias och Annika har spelat ihop sedan tonåren, och drömmen om ett nytt gemensamt band har legat i luften länge. Nyligen föll allt på plats, och Empire Protégées bildades. ”Det kändes naturligt att rikta in oss mot klubbmusik baserat på modern house, och samtidigt plocka upp influenser från 80-talets glamourösa synthpop som ger en skönt syntetisk och lite overklig stämning. Vi gillar det lite drömska, storslagna och melankoliska - den dubbelbottnade känslan av att något nytt kommer att hända”

  • Comments(0)//news.recomusic.se/#post7

Pressrelease Empire Protégées - Like dust

Empire ProtegéesPosted by Reco Music Fri, October 28, 2011 09:32:31
Reco Music

Pressrelease (28/10 2011)

Empire Protégées - Like Dust

Empire Protegées består av Tobias Martinson och Annika Isaksson, som gör modern club & lounge musik influerat av 80-talets synthband. Tre låtar släpps inom kort på Reco Music - först ut är singeln "Like dust" som släpps i November.

"Vi siktar på starka beats, melodier och texter. Vi vill skapa den magiska stämningen av adrenalin, självförtroende och förväntningar som boostar självbilden ett par snäpp... "

Empire Protégées sound har inspirerats av ny och gammal musik, med en gemensam bas i trumbeats och synthar. Melodier och texter är viktiga för stämningen. Inspirationen kommer bl.a. från Depeche Mode, Radiohead, Ultravox, Kleerup, M83, Alphaville, La Roux, Radio Killer, Prince et.c

http://www.recomusic.se/musicplayers/Flabell29/index.html

  • Comments(1)//news.recomusic.se/#post6
Next »